Hírek

Hogyan ajánlhatja fel idén adója 1%-át?

FacebookredditmailFacebookredditmail

Az alábi rendelkező nyilatkozatot kitöltött állapotban 2018. május 22-ig juttassa el a NAV-hoz postán vagy elektronikusan, akár a bevallás részeként, akár külön is.

Ha egyéni vállalkozó és a február 25-ig leadott adóbevallásban még nem nyilatkozott az 1%-ról, május 22-ig még lehetősége van eljuttatni a NAV-hoz a nyilatkozatot postai úton vagy ügyfélkapun keresztül elektronikusan.

 

A rendelkezést benyújthatja:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-éig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)
  • bevallási tervezete online javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 százalékáról rendelkezni
  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az 1+1 százalékos nyilatkozatokat. Ha a magánszemély a munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 százalékáról, akkor azt legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-éig közvetlenül a NAV-hoz a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban) A nyomtatvány letölthető a NAV weboldaláról!

Fontos, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Azt, hogy az adózó által idén megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1) százalékos összeg(ek)ből, jövő év januártól a NAV honlapján tekinthető meg.

Ha az adózó ügyfélkapuval rendelkezik, a NAV elektronikus úton tájékoztatja a felajánlott összeg kiutalásáról.

Az 1+1 százalékról rendelkező nyilatkozatán az adózó jelezheti azon döntését is, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét az általa kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel közöljék. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.


Online kitölthető rendelekző lap letölthető és kinyomtatható a:

http://ado1szazalek.com/magyar-bohocok-a-betegekert-alapitvany/9131

linken a Felajánlom-ra kattitva.

A következő lapon az adóazonosító jel és a név megadása következik.

 

Lejjeb görgetve pedig a szükséges adatokat kell megadni. Amikor végzett rákattint a Rendelkező nyilatkozat nyomtatása gombra.

Ezután megjelenik a kitöltött nyilatkozat, ami így nyomtatható vagy letölthető.

A kedvezményezett technikai száma és neve részt kérjük hagyja üresen!

 

KÖSZÖNJÜK, HA ADÓJA 1%-val TÁMOGATJA MUNKÁNKAT!

FacebooktwitterpinterestyoutubeFacebooktwitterpinterestyoutube

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .