Hírek

Magyar Filmhét 2014: Gyógyító nevetés

FacebookredditmailFacebookredditmail

Magyarország talán legismertebb bohóca kitartóan gyógyítja a beteg gyerekeket a nevetés erejével. Pályázatokból pénz nem nagyon van, marad hát a szenvedély: saját anyagi forrásait költi lufikra, vagy négy óra alatt lebiciklizik Székesfehérvárra, mert egy beteg gyermek várja őt.

halasz-gloria-dr-lala

Lala bohócot, vagy más néven Dr. Lala bohócdoktort, polgári nevén pedig Balogh Lászlót sokan még a tévéből ismerhetik, hiszen a ’80-as évektől kezdve rendszeresen sugározták műsorait (Szórakaténusz, Cigánykerék, Bohócipő). A film során többször is becsempésznek olyan jeleneteket, ahol videofelvételeken és megsárgult fényképeken keresztül Lalával együtt nosztalgiázunk a régi szép időkön, amikor még jelentett valamit bohócnak lenni.

Persze ma is jelent, csak mást. A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány zászlóvivőjeként járja Magyarország kórházait, hogy felvidítsa a súlyosan vagy kevésbé súlyosan beteg gyerekeket. Ráadásul amikor Dr. Lala „vizitel”, a gyerekeken kívül a szüleik és az ápolók is jól szórakoznak – a dokumentumfilm során pedig mi is, ami a bohócdoktor tréfái mellett egy-két igen jól elkapott gyerekszáj-pillanatnak is köszönhető. A nevettetés csak az egyik része Dr. Lala missziójának, a másik a pozitív hozzáállás sulykolása: két móka között a gyerekek mellett szüleikkel is el kell tudnia hitetni, hogy képesek lesznek meggyógyulni.

A cikk további olvasása >>

FacebooktwitterpinterestyoutubeFacebooktwitterpinterestyoutube

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .